IT Audit & Advies
Wat wordt er verstaan onder Audit & Advies?
Heel vaak starten we met een IT-audit bij onze klanten. Zie het als een algemene check-up van uw organisatie op gebied van IT. Wordt er voldoende aandacht besteed op gebied van IT? Welke software is er allemaal in huis? Is deze software nog relevant? Zorgt IT voor efficiëntie of voor overlast? Dit en veel andere vragen worden er gesteld. Het geeft een goed beeld van de AS IS situatie en ook waar men naartoe wil. Misschien heeft men al een bepaald IT, misschien ook niet. Onze expertise helpt uw bedrijf met het creëren van een IT-visie en strategie afgestemd op die van van uw bedrijf.
Hoe wordt de audit uitgevoerd?
- Checklist: Voorafgaand de workshops laten we de klant een checklist invullen. Dit geeft ons een goed beeld van waar de kmo of vzw vandaag staat op het gebied van IT.
- Workshops: Vervolgens worden een aantal workshops gepland. Input van de checklist is hier ook van belang. Workshops kunnen gaan over visie & strategie, het IT-landschap of rond specifieke processen. Dit wordt op voorhand ook samen bepaald en vastgelegd.
- Implementatieplan: Als resultaat van de audit wordt er een implementatievoorstel uitgewerkt. Naast een samenvatting van de workshops zijn hier ook de grootste pijn of actiepunten terug te vinden en een stappenplan met bijhorend advies.
Waarom is het relevant voor uw onderneming?
- Maak u klaar voor de toekomst en blijf digitaal relevant.
- Externe expertise zorgt voor een extra paar ogen. Heel vaak zien wij zaken die als evidentie of alledaags aanzien worden. Daardoor wordt vaak de vraag niet meer gesteld: Is dit wel efficient?
- Na onze audit krijgt u een roadmap of stappenplan voor de toekomst.
Geniet van 30% steun met De kmo-Portefeuille
De kmo-Portefeuille is veruit de meest gebruikte en wijdverspreide subsidie voor kmo's van de Vlaamse overheid.
Via de kmo-Portefeuille is het mogelijk dat u – als ondernemer – financiële steun krijgt wanneer wij u ondersteunen in de verdere ontwikkeling van uw groeiambities. Wij kunnen dit doen door uw noden en groeiambities vast te leggen in een adviestraject.
Voor andere diensten die volgen op het adviestraject, de effectieve uitvoering van het implementatieplan, kan geen beroep gedaan worden op de kmo-portefeuille. Bij twijfel of uw project al dan niet in aanmerking komt voor deze subsidie, gelieve ons te contacteren.
Grote ondernemingen, vzw's en kmo's in oprichting komen helaas niet in aanmerking voor de kmo-portefeuille. Meer info: https://www.vlaanderen.be/subsidie-voor-opleiding-en-advies-voor-kmos-en-zelfstandigen-kmo-portefeuille
Meer info vindt u op www.kmo-portefeuille.be
Wanneer kan ik mijn subsidie aanvraag indienen?
De procedure vereist dat ten laatste 14 kalenderdagen na de start datum van het advies traject de aanvraag is ingediend (https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/kmo-portefeuille/subsidies-aanvragen-en-ontvangen). Als startdatum hanteren wij de datum van ondertekenen van deze offerte door de klant.