27.01
2021

Autoverzekeringen vergelijken, uw makelaar zoekt de beste formule voor u

Autoverzekeringen vergelijken is dikwijls appels met peren vergelijken. Wie beter dan een verzekeringsmakelaar is hier geplaatst om dit te doen. Het loont de moeite om de verschillende marktaanbiedingen naast elkaar te leggen. Zo zorgt u ervoor dat u correct verzekerd bent. Aarzel dan ook niet om contact op te nemen met CLB Verzekeringen. Dit kan via het telefoonnummer 011 59 90 62 of mail naar verzekeringen@clbgroup.be.

Zeker als u een omniumverzekering afsluit, vraagt u best aan uw verzekeringsmakelaar om de voorwaarden en de waarborgen van de verschillende maatschappijen te analyseren in functie van uw situatie en budget. Hij zoekt dan voor u de beste formule uit.

Er bestaan inderdaad heel wat formules in de omniumverzekering. Diegenen die zeggen dat deze verzekering een ’standaardproduct is dat u kan afsluiten met enkele muisklikken’ hebben het verkeerd voor. Zo éénvoudig is het helaas niet, er is advies nodig wanneer u wilt dat u goed verzekerd bent.

Neem nu bijvoorbeeld het aantal maanden zonder afschrijving bij totaal verlies. Sommige maatschappijen lanceren een omniumverzekering met 12, 24, 36 maanden of zelfs meer zonder afschrijving bij een totaal verlies. Zo krijgt u bij een verzekeringsmaatschappij na een ‘totaal’ verlies’ ongeval 80% van de waarde terug, terwijl bij een andere schadevergoeding 100% bedraagt. Het is eveneens belangrijk om na te gaan wanneer men van een totaal verlies spreekt. Bij maatschappij één is er een totaalverlies wanneer de kosten van de herstelling de werkelijke waarde op het ogenblik van het schadegeval overschrijden, bij maatschappij twee is dit wanneer de herstellingskosten de verzekerde waarde op het ogenblik van het schadegeval overschrijden. En omdat de werkelijke waarde in vele gevallen lager is dan de verzekerde waarde, zal de ene maatschappij vlugger een totaal verlies bepalen dan de andere.

Vaste of Engelse vrijstelling
Een ander vergelijkingspunt zijn de vrijstellingen. Er wordt een vaste vrijstelling vastgelegd. Bijvoorbeeld x Euro of x % van de cataloguswaarde. In dit geval betaalt u altijd dit bedrag uit eigen zak. Er wordt dikwijls ook een Engelse vrijstelling voorgesteld. Hier betaalt de verzekeringsmaatschappij het volledige schadebedrag uit wanneer de schade hoger is dan het bedrag van de vrijstelling.


Factuur of cataloguswaarde
De premie van de omniumverzekering wordt onder andere berekend op de waarde van het voertuig. Dat is doorgaans de cataloguswaarde of de officiële prijs van de wagen zonder kortingen. Sommige maatschappijen hebben ook een formule ‘factuurwaarde’, wat meestal een lagere premie betekent omdat er hier rekening gehouden wordt met de kortingen. Maar wat dan met de vergoeding? Bij de ongevallen waar er geen sprake is van totaal verlies – en dat is de overgrote meerderheid van de ongevallen –zal de vergoeding identiek zijn in beide formules. Bij totaal verlies is de formule cataloguswaarde veiliger wanneer u er van uit gaat dat u niet meer van dezelfde kortingen zal genieten bij de aankoop van een nieuwe wagen.


Hybride, elektrische of energiezuinige auto
Hoewel het autosalon niet doorgaat, zullen de verschillende merken zeker en vast met promoties komen voor energiezuinige voertuigen. De elektrische en hybride wagens kennen vandaag de dag veel succes. Ook verzekeringsmaatschappijen spelen hierop in met kortingen op de verzekeringspremie. Net zoals sommigen kortingen geven voor voertuigen die veilig uitgerust zijn. Uw verzekeringsmakelaar zorgt ervoor dat u de juiste prijsofferte krijgt.

De prijs van een autoverzekering is inderdaad een belangrijk argument om voor een bepaalde verzekeringsmaatschappij te kiezen. Minstens even belangrijk is wat uw vergoeding zal zijn na een ongeval. Met andere woorden, wat krijgt u terug voor uw betaalde premie? Een antwoord hierop is de professionele aanpak en de marktkennis van uw verzekeringsmakelaar bij het afsluiten van het contract. Daarbij komt zijn onafhankelijkheid. Wat als er bijvoorbeeld een dispuut komt met de verzekeringsmaatschappij na een ongeval? Omdat hij niet gebonden is aan één merk, kan hij zich 100% engageren om zijn klanten te verdedigen. Hij staat letterlijk en figuurlijk aan uw zijde.

bron: www.makelaarinverzekeringen.be

14.11
2024

“Vereenvoudiging” opzegregels verzekeringscontracten niet-leven voor “consumenten”

Op 1 oktober 2024 veranderen de opzeggingsregels voor verzekeringspolissen Niet-Leven in navolging
van de Wet van 9 oktober 2023. Doel van deze wet is een vereenvoudiging van/het makkelijker maken
van opzeggen van verzekeringscontracten voor de ‘consument’. Waarover gaat dit?

03.09
2024

Nieuwe wetgeving op de buitencontractuele aansprakelijkheid: waarom je nu moet handelen!

Op 1 februari 2024 werd Boek 6 van het nieuw hervormde Burgerlijk Wetboek goedgekeurd, met belangrijke impact op de ‘Buitencontractuele aansprakelijkheid’. Deze wet, bekendgemaakt in het Belgisch Staatsblad op 1 juli 2024, treedt in werking op 1 januari 2025. Het introduceert significante wijzigingen in het aansprakelijkheidsrecht die aanzienlijke gevolgen kunnen hebben voor bedrijven en voornamelijk voor hun onderaannemers, bestuurders en werknemers. Als verzekeringskantoor willen we je informeren over deze veranderingen en hoe je zich hiertegen kunt beschermen.

02.07
2024

Heb ik als zelfstandige een omzetverzekering nodig?

Als je als zaakvoerder of zelfstandige langere tijd uitvalt door ziekte of een ongeval, dreigt jouw omzet terug te vallen, terwijl veel kosten gewoon doorlopen. Het kan daarom verstandig zijn om niet alleen je eigen inkomen te beschermen, maar ook de kosten van je eenmanszaak of vennootschap. Een dekking Gewaarborgd Inkomen - Omzet & Kosten zorgt in zo’n geval voor de nodige financiële gemoedsrust en helpt je onderneming de moeilijke periode te doorstaan.

CLB Group
Industrieterrein Kolmen 1085
3570 Alken
GPS-adres: Stationsstraat 108
011 31 23 41
011 31 45 67
Volg ons op